Благодаря! Техника за изпълняване на желанията. Как законите на квантовата физика (ще) променят живота ти, Фабио Маркези

Този, който смята, че щастието му зависи от обстоятелствата в живота му, напълно греши. Зависи от мнението му за тези обстоятелства.”

 Еразъм Ротердамски

                   

„Независимо дали ни харесва, или не... ние сме творци на самите себе си.

Когато се раждаме на този свят, изпадаме в клопката на илюзията на сетивата и забравяме, че сме божествени създания, че можем да променяме хода на събитията.”

 Джордано Бруно

 

 Именно за това става дума в тази книга! За това как самите ние творим настоящето си посредством нашите мисли, вярвания и представи. Маркези прилага законите на квантовата физика и предлага изключително лесна, дори на пръв поглед елементарна техника, с която да създаваме щастлива реалност за нас и хората около нас. Нарича се Техника на полето на Предварителната безусловна благодарност (ПББ). Практическата й същност се състои в използването думата-символ БЛАГОДАРЯ.

 Да, може да ти се струва невероятно и прекалено лесно, но…

ОПИТАЙ!

 

Формат: 12 х 16,5 см

Обем: 116 стр.

Подвързия: мека

Цена: 9,90 лв.

Парола "9 месеца", Цвети Георгиева

„Парола „9 месеца” е забавен, смешно-трагичен роман, очарователен в своята непретенциозност, в който са описани радостите, очакванията и тревогите на една блондинка през най-вълнуващото време за всяка жена - това, в което очаква дете.

 Написан с неподправен хумор и закачливост, романът притежава обичайните характеристики на т.нар. "чиклит", четивото на съвременната, модерна жена. И

по-конкретно - екстравагантна главна героиня, „отбор" приятелки и любимото им място, което също притежава статут на главен герой.

 За разлика от всички ръководства за бременни „Парола „9 месеца” не поучава, не казва кое как трябва да бъде, кое е нормално и не през бременността. Напротив, помага ни да разберем, че в тази така важна част от нашия живот е нормално да се случват „ненормални” неща. Предлага да погледнем на възможните проблеми от смешната и забавна страна и то изключително успешно.

Въпреки че го определяме като първия български роман за бременни, „Парола „9 месеца” ще се хареса на всички почитателки на чиклит жанра.

Формат: 12х16,5 см.

Стр. 136 стр.

Цена: 10 лв. 

В кухнята на страстта, Лили Прайър

В Сицилия, където мафията говори тихо за любов, се разгаря сочна приказка за секс, рецепти и загадъчни убийства.

                                  

Кухнята носи ароматите на миналото и всяко събитие в историята ù е записано с някакъв обонятелен меморандум. Ето ги ванилията, кафето, индийското орехче и тайните; ето ги млечно-сладката миризма на бебета, на стара кожа, овче сирене и теменужки. В ъгъла, до килера, е увиснала миризмата на стар тютюн, на старост и смърт, а соленият аромат на похот и секс, се усеща във въздуха до стъпалата към избата заедно с мириса на сапун, чесън, пчелен восък, лавандула, ревност и разочарование.

 

… скоро вие ще видите, че изкуствата на лю­бовта и на готвенето се допълват едно друго. Всъщност те са част от едно и също нещо – тържеството на живота, възторга на

сетивата.

 Излегнах се на масата в цял ръст.. Студеният, гладък дъб лепне по голата ми плът. Дупето и бедрата ми са закръглени. Тази нощ е кулминацията, последният урок. Под светлината на свещите се протягам и гледам Англичанина докато се движи внимателно сред сенките в другия край на кухнята. Слушам потракването на тиганите му, прекъсвано от време на време от звуците в лятната нощ, свиренето на комар, ревът на муле.

 „Празник на живота и всички негови удоволствия, изгарящ от страст, наситен с екстравагантни цветове. Подобно на Като гореща вода за шоколад този роман оставя у читателя усещането за топлота и хармония”.

Джоан Харис

 

Зима, пролет, лято и есен... в Сицилия.

Това са сезоните, през които главната героиня - Роза Фиоре - преминава в съзряване си, за да ни направи свидетели на своя живот, изпълнен с вкусна храна, екзотичност, пищност и чувственост. Всичко това е майсторски подправено с премерена доза болка, самота и обилно количество любов.

Вкусът и ароматът са на неустоими италиански ястия.

Описанията са плътни и наситени.

Героите са страстни и необикновени.

А кухнята е сърцето на имението и любимо място на Роза, която обича, още от ранна детска възраст, да прекарва времето си там, особено след загубата на нейния любим. Това място е и очевидец, от незапомнени времена, на всичко, което се случва наоколо – раждане, сватби, погребения...

За Роза кухнята се превръща в нейна обител, отдушник, съмишленик и довереник. Един ден тя решава да напусне дома си и да замине за Палермо, където започва работа в библиотека. Съчетавайки длъжността на библиотекарка със страстта си към готвенето, Роза се лишава от радостите на любовта и заживява еднообразен живот. Но настъпва мигът, когато тя среща Англичанина, който ѝ показва как да заживее пълноценно. Заедно те преоткриват себе си и света по нов начин. Храната и сексът се превръщат в тяхното взаимно пиршество на сетивата и  празненство на живота.

Преди обаче окончателно да се насладят на десерта, който техните съдби са им приготвили, те трябва да преминат през загубата, отчаянието и болката.

 Книга, която ще ви накара чрез богатството и наситеността на думите да вкусите от италианската кухня, да помиришете аромата на храната и да усетите докосването на желанието до кожата си.

Формат: 14/20 см.

Стр. 252

Цена: 13 лв.

Подвързия: мека, частичен лак

Грижовна лисана или как едно самотно лисиче си намери майка, Ирина Коршунов и Райнхард Михл

ГРИЖОВНА ЛИСАНА е трогателна история! История за силата на майчината любов и семейството! Приказка за деца и възрастни!

Малко лисиче остава само след като майка му е заловена от ловджийско куче. Преминаваща наблизо лисица чува скимтенето на безпомощното мъниче и отива да го успокои. След като го стопля и нахранва, лисицата решава, че не може да го остави на произвола на съдбата и го взема със себе си. По пътя им до вкъщи ги очакват куп премеждия, но всяко от тях си струва, когато ще те отведат при твоето семейство!

Стр.: 32

Формат: 23х16,5 см.

Цена: 5 лв.

ISBN: 978-619-7044-04-1

Цветна, мека подвързия